Twinkle | Digital Commerce

Spar bouwt aan kluisjesnetwerk met De Buren

2017-05-27
180101
  • 1:23

Spar heeft een overeenkomst gesloten met De Buren. Webshoppers kunnen bestelde boodschappen binnen en buiten openingstijden uit gekoelde en ongekoelde kluisjes naast de winkel halen, om te beginnen in Wageningen.


De Buren laat op zijn website weten dat de Spar in de universiteitsstad de primeur heeft met een kluizenwand. ‘In de toekomst gaan de Buren en Spar verder met de uitrol van kluizenwanden bij meerdere vestigingen van Spar, zodat ook binnenkort bij jou in de buurt deze service wordt geboden!’

Landelijke primeur
Voor zover bekend is Spar de eerste landelijke supermarktketen die een kluisjesnetwerk wil optuigen. De Spar Holding meldt op zijn website onder meer: ‘Ook andere online bestellingen kunnen in de kluisjes worden afgeleverd. De consument hoeft nooit meer een bezorging te missen en ook thuis wachten op een pakketje is verleden tijd.’

Spar en e-commerce
Twinkle meldde twee zomers geleden dat Spar een centrale webwinkel wilde starten voor boodschappen. Financieel directeur Jaap Tukker sprak de verwachting uit de shop in de eerste helft van 2012 te kunnen openen, maar die termijn bleek te scherp gesteld. In de tweede helft van vorig jaar werd een projectorganisatie ingericht om e-commerce een centrale plek te geven in de supermarktorganisatie. Afgelopen voorjaar haakten zeven winkeliers aan op de nieuwe bestelservice, maar ze gebruiken nog wel hun eigen domeinen voor de webverkoop. Op de centrale webwinkel is het dus nog wachten.

Lees ook: