Twinkle | Digital Commerce

Bax-shop breidt uit naar Duitsland en Engeland

2017-05-27
180101
  • 1:20

Bax-shop.nl breidt binnenkort uit naar Duitsland en Engeland. ‘Logistiek gezien zijn dit de gemakkelijkste markten voor ons’, vertelt medeoprichter Jochanan Bax aan Twinkle.

Bax vertelde eerder al in een uitgebreid interview met Twinkle dat Bax-shop de focus heeft liggen op uitbreiding naar het buitenland om verder te kunnen groeien. De online muziekwinkel is al met een kantoor en dedicated webshop aanwezig in Frankrijk. In december is Duitsland aan de beurt, Engeland volgt rond maart 2014.

‘Onze webshop in Frankrijk loopt inmiddels goed, waardoor we zijn gaan kijken naar welke nieuwe landen we zullen betreden’, vertelt Bax. ‘De levering van pakketten in Duitsland en Engeland verloopt soepel en kan binnen 24 uur. Logistiek gezien zijn dit dus voor ons de gemakkelijkste landen om de webshop uit te breiden.’

Dedicated shops
De webshops voor Duitsland en Engeland worden, net als de Franse shop, dedicated. Bax: ‘Voor het openen in nieuwe landen hebben we een doorlooptijd van zeven maanden. We gaan allereerst op zoek naar de juiste vertalers en gaan dan een vertaalprocedure in voor de webshop. Daarna worden de marketinggerelateerde en juridische zaken verder geregeld.’

Kantoor
Of Bax-shop ook een kantoor in de nieuwe landen gaat openen, laat Bax enigszins in het midden: ‘Dat weten we nog niet. Waarschijnlijk wel.’ Ook over het openen van nóg een fysieke winkel in Nederland is Bax niet zeker. ‘Op dit moment zijn er geen plannen voor, maar je weet maar nooit. We willen in ieder geval niet de focus op onze core business verliezen. Maar het openen van een nieuwe stenen winkel kan zomaar op ons pad komen.’