Twinkle | Digital Commerce

Vinyl tegen inkoopprijs bij online start-up Vinylclub.nl

2017-05-27
180101
  • 1:11

Muziekliefhebbers kunnen vanaf vandaag tegen inkoopprijs vinyl kopen bij de nieuwe e-commerce start-up Vinylclub.nl. De webwinkel is opgezet uit ongenoegen over het weinige aantal vinylzaken dat nog in Nederland bestaat.

‘De weinige winkels die nog over zijn voor de verkoop van lp’s, vragen hoge bedragen voor de muziek’, vertelt Vinylclub.nl. ‘Voor muziekliefhebbers buiten Amsterdam is het bijna onmogelijk geworden om nog tegen redelijke prijzen lp’s te kopen. En dat terwijl het aanbod momenteel groter en interessanter is dan ooit.’

Goedkoper dan concurrenten
Vinylclub.nl hanteert een abonnementsmodel, waarbij vanaf 7,50 euro voor een maandabonnement de lp’s tegen inkoopprijs kunnen worden gekocht. ‘Zelfs als een klant één lp koopt en daarvoor het maandabonnement afsluit, is hij goedkoper uit dan bij bijvoorbeeld Bol.com´, zegt medeoprichter Martijn Geurts tegen Twinkle. ´We hanteren hetzelfde abonnementsmodel als uitgaanscentra als de Melkweg doen om zelf uit de kosten te komen.´ Het abonnement loopt zonder verlenging gewoon af.

Soorten abonnementen
Naast een maandabonnement kan er voor 37,50 euro een halfjaarabonnement en voor 67,50 euro een jaarabonnement worden afgesloten. Dit is vooral handig voor klanten die regelmatig bij Vinylclub.nl kopen en niet maandelijks opnieuw een abonnement willen afsluiten. ´Bij een jaarabonnement is de klant zelfs drie maanden gratis lid´, zegt Geurts.

Vinylclub.nl heeft momenteel ruim 100.000 lp’s beschikbaar. Daarnaast heeft de start-up 500.000 cd's en 70.000 films in het assortiment.