Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe modezoekmachine Boetiek.nl start met half miljoen artikelen

2017-05-27
180101
  • 1:08

Boetiek.nl is een nieuwe Nederlandse kledingzoekmachine, die meer dan vijfhonderdduizend modeartikelen van ruim drieduizend merken uit meer dan honderdvijftig webwinkels doorzoekt. Shoppers kunnen persoonlijke profielen maken, vrienden met elkaar worden en items 'loven'.

Boektiek.nl, een gezamenlijke nieuwe affiliatesite van het Amsterdamse Een Media en Promodeals uit Den Bosch, bundelt fashion-, beauty- en lifestyle-aanbod. Op de site vinden shoppers ook kortingscodes van onder meer Asos, de Bijenkorf en Zalando.

'Je eigen boetiek'
Met de profielen zet het concept daarnaast stevig in op community-vorming. Van de site: ‘Het leuke van Boetiek.nl is dat je er niet alleen kunt shoppen, maar ook je eigen boetiek kunt beginnen! Als je klikt op "mijn profiel" zie je een overzicht van je favoriete items, merken en shops, je eigen samengestelde lookbooks en ook kun je hier outfitfoto’s van jezelf uploaden. Een favoriet item kun je eenvoudig aan jouw boetiek toevoegen door deze te "loven", het verschijnt dan automatisch in jouw boetiek. Ook kun je op Boetiek.nl vrienden worden met andere fashionlovers en kun je jouw outfits en lookbooks delen en inspiratie opdoen uit lookbooks en outfitfoto’s van anderen.’

Kleding.nl en Fashiolista
Boetiek.nl gaat concurreren met andere affiliatesites in fashion, waaronder het vorig voorjaar gelanceerde Kleding.nl. In Fashiolista heeft de nieuwkomer een internationaal opererende concurrent van Nederlandse bodem.