Twinkle | Digital Commerce

Kids Vakantiegids ‘straft’ reissites voor gebruik kortingssites

2017-05-27
212151
  • 1:27

Kids Vakantiegids gaat reisaanbieders die kortingscodes toestaan lager of helemaal niet meer tonen op zijn website. Het affiliateplatform voor familievakanties is het beu dat kortingssites vlak voor de transactie commissie wegkapen, vaak zonder korting voor de consument.

Kids Vakantiegids weet niet precies hoeveel omzet er in de zakken van andere affiliates vloeit doordat merchants velden voor kortingscodes tonen op hun site. Het bedrijf schat het eigen conversieverlies bij zulke reisverkopers op circa 40 procent.

Penalty
Reden genoeg voor het familievakantieplatform om op te treden en de pers te zoeken met zijn ‘penalty voor kortingscodesites’. In het bericht stelt initiatiefneemster Marlotte Lubbers: ‘Een daadwerkelijke actiecode is op deze kortingscodesites in de regel helemaal niet te vinden.’ Volgens haar zijn de sites alleen gericht op het plaatsen van (de laatste) cookie en daarom zouden reisaanbieders er geen aandacht op moeten vestigen.

Kapers
Kids Vakantiegids laat weten dat reizen van merchants lager of helemaal niet meer zullen worden getoond in rankings zolang ze een veld voor kortingscodes blijven tonen in hun checkout. ‘Wij willen op deze manier een level playing field creëren. In samenwerking met verkeersbureaus en door intensief contact met onze partners zijn wij continu bezig om de bezoekers van Kidsvakantiegids.nl te voorzien van relevante, doelgroepgerichte informatie. Wanneer een bezoeker op basis van deze informatie een keuze heeft gemaakt, dan staan we niet langer toe dat onze commissie wordt weggekaapt door een tien seconden durend bezoek aan een kortingssite.’    

Magazine
In een oplage van honderdduizend stuks verspreidt Kids Vakantiegids twee keer per jaar een magazine met vakanties voor Nederlandse gezinnen. Naar eigen zeggen trekt de bijbehorende site, met aanbod van tientallen organisaties, jaarlijks ruim een miljoen bezoekers.