Twinkle | Digital Commerce

Badge Groep verkocht aan investeerder

2017-05-27
451236
  • [nieuws]
  • 1:20

De Badge Groep uit Woerden, het bedrijf achter webwinkels als Voetbalshop.nl en Relatiegeschenken.nl, is overgenomen door investeringsgroep The Oriali Project  (TOP). Investeerder Bas Perik wordt volgend jaar de nieuwe CEO.

Over het exacte overnamebedrag worden geen mededelingen gedaan, maar met de transactie is volgens betrokken partijen een bedrag van 'enkele miljoenen euro’s' gemoeid.

Bas Perik neemt stokje over van Roland Heerkens
Roland Heerkens, oprichter en eigenaar van de Badge Groep, behoudt vooralsnog 49 procent van de aandelen. Hij blijft nog een jaar als CEO aan het bedrijf verbonden. Daarna blijft hij nog minimaal twee jaar als commercieel directeur. Ook het huidige management blijft in functie.

Bas Perik, initiator en mede-eigenaar van TOP,  wordt volgend jaar de nieuwe CEO van de Badge Groep. Tot die tijd fungeert Perik, die tien jaar werkte voor Booking.com, als Chief Marketing Officer. Zijn focus zal daarbij liggen op de internetactiviteiten.

Internationale expansie
‘De combinatie van productie, groothandel en e-commerce en 35 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en distribueren van merchandising maakte ons voor investeerders een interessante overnamekandidaat’, aldus Heerkens in een persverklaring. ‘De toegevoegde expertise van TOP geeft ons de mogelijkheid om ons marktaandeel in de Benelux nog sneller uit te bouwen en daarnaast in te zetten op verdere internationale expansie.'

Omzet verdrievoudigen
De Badge Groep, waar de BV's Badge Promotions, Pro Badge en Badge Direct onder vallen, noteerde afgelopen jaar een omzet van 8 miljoen euro. Binnen drie jaar moet die verdrievoudigen tot jaarlijks zeker 25 miljoen euro.

NB: Twinkle interviewde Heerkens vorig voorjaar uitgebreid. U vindt het artikel hier.