Twinkle | Digital Commerce

BAS Group sluit akkoord iCentre: 25 winkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

Vijfentwintig iCentre-winkels gaan morgen weer open. Gisteravond bereikte BAS Group, eigenaar van onder andere Dixons en MyCom, een akkoord om de shops over te nemen.

De winkels van de iCentre Group werden afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Haarlem. De 34 fysieke winkels werden direct gesloten, de webshop bleef geopend. De vraag of de webshop moest worden gesloten lag die dag nog bij de curator, vertelde een woordvoerder van Pot Jonker Advocaten, het kantoor van waaruit de curator was aangesteld, tegen Twinkle. ‘Voor een eventuele doorstart zou het het beste zijn als de webwinkel open zou blijven’, aldus de woordvoerder.

Geen gedupeerde consument
Nu de overname rond is wil BAS Group alle openstaande bestellingen alsnog leveren. 'Alle klanten waarvan het onzeker is of hun bestelling geleverd kan worden, worden de komende tijd persoonlijk benaderd door BAS Group met informatie over hoe zij toch hun product kunnen ontvangen', zegt een woordvoerder van BAS Group vanochtend tegen Twinkle. 'Als een klant bijvoorbeeld eerder had aangegeven een artikel te willen afhalen in een nu gesloten iCentre-vestiging, dan wordt er een afspraak gemaakt voor het afhalen in bijvoorbeeld het dichtbijzijnde Dixons-filiaal. In ieder geval wordt de consument niet de dupe van het faillissement van iCentre. BAS Group wil graag goed van start gaan met de overgenomen filialen en webshop.'

Driehonderd man verder
Net als negen iCentre-winkels in Nederland wordt ook het hoofdkantoor (34 mensen) in Uitgeest niet overgenomen door BAS Group. In totaal verliezen honderd van de vierhonderd werknemers hun baan.

Assortiment verdiepen
Met de overname van iCentre voegt BAS Group een derde formule voor consumentenelektronica toe aan de holding. Naast publiekstrekker Dixons en de gespecialiseerde shop MyCom bedient de holding met iCentre de bovenkant van de markt. 'BAS Group wil de formule van iCentre voortzetten en het assortiment verdiepen met andere producten van Apple', aldus de woordvoerder.