Twinkle | Digital Commerce

Asos komt met bezorgprognoses van 15 minuten

2017-11-11
499500
  • 1:19

Asos gaat webshoppers tot op het kwartier nauwkeurige prognoses geven van de aankomsttijd van pakketten. Via Follow My Parcel kunnen klanten hun pakje realtime volgen en Asos brengt geen extra kosten in rekening voor de service.

De aangescherpte bezorgprognoses worden aanstaande maandag geïntroduceerd op de Britse thuismarkt, aldus Asos’ CEO Nick Robertson tegen RetailWeek. ‘We willen de verwachtingen van klanten blijven overtreffen en hiermee zet Asos weer een nieuwe standaard in online retail.’

Realtime countdown
Follow My Parcel is opgetuigd in samenwerking met DPD. Klanten krijgen op de dag van bezorging een e-mail of sms van Asos, waarin eerst een tijdvak van een uur wordt gecommuniceerd. Gedurende de dag wordt de prognose steeds scherper, tot een minimale bandbreedte van een kwartier. De ‘realtime countdown’ is zowel op desktops als op mobiele devices te volgen, schrijft RetailWeek, dat rept over de volgende stap in de Britse 'fulfilment war'.

Cross-Border Award
Asos noteerde het afgelopen kwartaal een totale omzetstijging van 45 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De inkomsten kwamen uit op 196,3 miljoen pond (231,4 miljoen euro), waarvan tweederde te danken is aan klanten buiten de UK. Voor zijn online verkoopprestaties over de grens won Asos begin deze maand de gouden Europese Cross-Border Award tijdens de Global E-commerce Summit.
 
Primark
Om de binnenlandse bestedingen te bevorderen sloot de pure player recentelijk een samenwerking met Primark. Met de nieuwe tijdvensters denkt Asos Britse shoppers vanaf volgende week een nieuw concurrentievoordeel te kunnen bieden.