Twinkle | Digital Commerce

Eerste afhaalpunt Superdirect.com in Eindhoven

2017-05-27
180101
  • 1:01

Superdirect.com opent eind juni een eerste afhaalpunt in Eindhoven. De wijk Meerhoven wordt het testterrein van de nieuwe websupermarkt.Superdirect.com liet bij de lancering van de website in maart weten de ambitie te hebben om honderden afhaalpunten voor online boodschappen te openen in Nederland. Eindhoven krijgt als eerste een vestiging. ‘We testen hier de hele zomer door verschillende elementen en op basis van die ervaringen gaan we begin september verder met de uitrol’, vertelt Henk Niemansverdriet van Superdirect.com aan Distrifood.

Ambitieus
Superdirect.com is sinds maart in de lucht, maar boodschappen doen kan er nog niet. Op de site van de websupermarkt, waar Sligro Food Group een minderheidsbelang in heeft en MyOrder mee samenwerkt, worden de ambitieuze plannen kenbaar gemaakt: ‘Bij Superdirect.com bestel je online je boodschappen en deze kan je de volgende dag afhalen bij één van de honderden afhaalpunten die straks in Nederland verrijzen.’

Vergunningen
Superdirect.com is voor het openen van de afhaalpunten in afwachting van gemeentelijke vergunningen. Ook concurrent Albert Heijn heeft hier ‘last’ van gehad bij de uitrol van zijn Pick Up Points, zei Ahold-topman Dick Boer begin maart. Albert Heijn heeft inmiddels afhaalpunten geopend in Almaar, Heemstede, Breda, Naarden, Purmerend, Tilburg en Zaltbommel.