Twinkle | Digital Commerce

'Winkelier moet ook online verkopen'

2017-08-04
170130
  • [nieuws]
  • 0:56

Winkeliers met een traditionele winkelvestiging kunnen bijna niet meer zonder webshop. Winkels die nog geen of geen goede digitale winkel kennen waarbij duidelijk zichtbaar is welke producten in de winkel te koop zijn, moeten daar snel werk van te maken.

Dat adviseert althans de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Volgens deze branchevereniging is de "winkelstraat een uithangbord geworden voor de webwinkel van de detaillist".

Een eigen webwinkel is noodzakelijk omdat consumenten eerder rechtstreeks naar de website van een winkelier blijken te surfen, dan bij zoekmachines te gaan zoeken naar producten of winkels, aldus de RND.

Volgens RND-woordvoerder is een gewone en een online winkel een heel sterke combinatie omdat het goed is voor de bekendheid van een winkel. Verder verdwijnen de drempels vooral voor oudere consumenten om online iets te kopen, schrijft De Telegraaf.

Onlangs bracht het Hoofdbedrijfschap Detailhandel een digitale brochure (pdf) uit waarin voor ondernemers in de mode-, schoenen- en sportdetailhandel de mogelijkheden van online verkopen in kaart worden gebracht.