Twinkle | Digital Commerce

Decathlon opent Nederlandse webshop

2017-11-11
379322
  • 1:16

Decathlon heeft deze week een webwinkel geopend voor de Nederlandse markt. Net zoals in zijn grote fysieke vestigingen vinden webshoppers er artikelen voor 75 verschillende sporten. Met de webshop breidt Decathlon zijn potentiële Nederlandse bereik flink uit.

Het Franse Decathlon is op dit moment slechts in drie Nederlandse plaatsen aanwezig. De eerste en meest bekende vestiging bevindt zich vlakbij de Amsterdam Arena. De andere winkels staan in Kerkrade en Best. Decathlon is onderdeel van de in 2008 opgerichte Oxylane Group, die ook de huismerken van de keten produceert. In veel andere Europese landen verkoopt Decathlon al langer online.

Drempelservice en bezorgservice
Decathlon brengt Nederlandse webshoppers voor de meeste sportartikelen 5,95 euro aan verzendkosten in rekening. Voor grotere producten als fitnessapparatuur en tafeltennistafels hanteert de retailer verschillende tarieven voor respectievelijk de ‘drempelservice’ (tot aan de voordeur) en de ‘bezorgservice’ (inclusief onder andere montage).

Voorraad
Op Decathlon.nl is ook te zien in welke fysieke filialen getoonde producten op voorraad zijn. Online reserveren (click & collect) is vooralsnog echter niet mogelijk. Bestellingen in de webshop mogen negentig dagen lang worden geretourneerd of geruild. Dat kan gratis in de winkel of tegen betaling via de servicepunten van PostNL.

Concurrentie
Decathlon neemt het online onder andere op tegen de pure internetsportwinkels Futurumshop, Plutosport en SportshopsDirect, allen vertegenwoordigd in de Twinkle100. Webwarenhuis Wehkamp.nl beschikt sinds een paar jaar over een uitgebreid sportassortiment, Coolblue opende met Tennisracketstore.nl onlangs zijn eerste sportshop.