Twinkle | Digital Commerce

Oprichter weer volledig aan roer Futurumshop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:44

Futurumshop komt weer in handen van zijn oprichter. Investeerder iMerge, die sinds 2001 een minderheidsbelang in het bedrijf had, trekt zich terug.

Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) vanochtend.

IMerge investeerde twaalf jaar geleden ruim een ton in Futurumshop, dat het geld gebruikte voor kennis over online verkoop en de ontwikkeling van de website. De nummer 51 van de Twinkle100 draait tegenwoordig een omzet van ruim 19 miljoen euro. Van alle aandelen heeft iMerge 20 procent in bezit, 4 procent ligt bij de medeoprichters van de webshop, de rest is van oprichter Harmen van der Meulen.

Overdragen van aandelen
Van der Meulen besloot al een tijd geleden om zelf het bedrijf voort te zetten. Nadat hij een miljoenenbod op zijn bedrijf afwees, ontstond er wrijving met de medeoprichters van Futurumshop. Van der Meulen bedankte hen voor hun inspanningen met 4 procent van de aandelen en nam de overige 76 procent van de aandelen over. Op 2 mei dragen alle aandeelhouders (medeoprichters en iMerge) hun aandelen over aan Van der Meulen waardoor deze volledig aan het roer van Futurumshop komt te staan. Volgens het FD gaat het om miljoenen euro’s.

Investeringsmaatschappij iMerge besloot vijf jaar geleden al niet meer te willen investeren in retail. ‘We hebben toen direct aangegeven ook van Futurumshop af te willen. Het was geen strategisch belang meer’, vertelt Martijn Hoogeveen van iMerge aan het FD. Waarom de aandelen nu pas worden overgedragen kan Hoogeveen niet verklaren: ‘Achteraf bekeken was het handiger geweest om direct een bod te doen op de uitstaande aandelen, maar de jaren vliegen voorbij.’

Same day delivery
Futurumshop bezet de 51e plaats in de Twinkle100. Het bedrijf opende vorig jaar een nieuw bedrijfspand in Apeldoorn en een fysieke pop-up store in Enschede.

De shop kwam begin deze maand in het nieuws vanwege zijn gratis same day delivery service voor fietsen. ‘We worden de fietsenmaker die op de dag van bestelling (tot 15.00 uur, red.) ‘s avonds voor je deur staat met een gloednieuwe, volledig op maat afgestelde fiets’, vertelde Van der Meulen aan Twinkle. ‘De fietsen worden gratis bezorgd door vakkundige fietsliefhebbers die we van een uitzendbureau voor 65-plussers hebben betrokken. ‘