Twinkle | Digital Commerce

Google plaatst pakjesautomaten in San Francisco

2017-05-27
180101
  • 1:11

Google gaat via overnameprooi Bufferbox automaten voor de opslag van pakketten plaatsen in San Francisco. In die regio test het bedrijf zijn nieuwe bezorgservice Google Shopping Express. Mogelijk biedt Google webshoppers straks de keus tussen bezorgen en afhalen.
 
Google werd afgelopen november voor naar verluidt circa 20 miljoen euro eigenaar van het Canadese Bufferbox, dat tot op heden nog alleen kluisjes plaatste in de regio Toronto. De overnameprooi maakt op zijn site duidelijk dat een uitbreiding naar California, meer specifiek naar de San Francisco Bay Area, ophanden is:

Logistiek ontzorgen
De start in San Fransisco markeert voor Bufferbox de entree op de Amerikaanse markt, precies in de regio waar Google nu experimenteert met same day delivery. Als Google de pakjesautomaten koppelt aan zijn bezorgdienst, niet denkbeeldig volgens Techchrunch,  ontstaat een hoge logistieke servicegraad voor klanten van participerende retailers als Target, Toys 'R Us, Staples. Met zijn logistieke dienstverlening zou Google ook het lokale midden- en kleinbedrijf kunnen ontzorgen en daarmee (verder) aan zich kunnen binden. 

De Buren en PostNL
In ons land bouwt De Buren aan een netwerk van afhaalcentra- en punten. Onlangs lanceerde het bedrijf uit Twente een mobiele app om zijn dienstverlening aan eindklanten (vaak webshoppers) te verbeteren. Ook PostNL heeft een pakjesautomaat op de markt gebracht. Een experiment daarmee in Almere werd verlengd.