Twinkle | Digital Commerce

Geïnteresseerden melden zich voor onderdelen failliet Sports24

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Sports24, online retailer in sportartikelen, is failliet. De gelijknamige webshop stond al enige tijd te boek als omstreden en er kwamen veel klachten over binnen bij ConsuWijzer. Het faillissement geldt ook voor gerelateerde websites die onderdeel zijn van het bedrijf.

‘Sports24 had sinds 2010 financiële problemen’, zo vertelt Bettina Drenth van Vlaskamp Advocaten namens curator A.P.G. Gielen. ‘De eigenaar van Sports24 heeft verklaard dat de problemen ontstonden door het lanceren van een nieuwe dienst en een poging om met Sports24 de internationale markt te betreden. Deze initiatieven mislukten, waardoor er schulden ontstonden. Wij gaan de oorzaken van het faillissement nu verder onderzoeken.’

Doorstart
Of Sports24 als geheel een doorstart gaat maken, is nog onbekend. Drenth: ‘Wel hebben al diverse geïnteresseerden zich gemeld voor een aantal onderdelen van Sports24. Voor de gehele onderneming zijn er nog geen concrete plannen voor een doorstart. Maar wat niet is kan nog komen.’

Beterschap
Vorig jaar maart werd Sports24 aangesproken door de Consumentenautoriteit op problemen bij de verkoop en levering van zijn producten. Klanten maakten meldingen over het niet leveren van veelal reeds betaalde artikelen en het verstrekken van onjuiste informatie via de website. De eigenaar van Sports24, de heer Berghuizen, beloofde toen beterschap door de problemen op te lossen en de website aan te passen.

Kassa
Het bedrijf kwam echter in oktober 2012 opnieuw negatief onder de aandacht dankzij een aflevering van de Belbus, een onderdeel van het VARA-programma Kassa. In deze uitzending luidde het verweer dat de handel in sportartikelen niet genoeg opbracht voor Sports24 om alle klanten met geld tegoed in één keer terug te kunnen betalen. Berghuizen hoopte toen dat mensen artikelen bleven bestellen, zodat alle oude rekeningen konden worden betaald.