Twinkle | Digital Commerce

Groupon ontslaat CEO na slechte jaarcijfers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

De CEO van Groupon, Andrew Mason, is ontslagen naar aanleiding van de slechte jaarcijfers die de kortingsaanbieder gisterenmiddag presenteerde. Dat melden diverse media, waaronder Internet Retailer. Mason startte het bedrijf in 2008.

Het ontslag van Mason valt samen met het bericht dat Groupon vorig jaar in totaal 81,1 miljoen dollar had verloren. In 2011 was dit nog 65,4 miljoen dollar verlies. De omzet steeg wel met 29,7 procent naar 638,3 miljoen dollar, wat een jaar eerder nog 492,2 miljoen dollar was.

Ontslage-mail
Het ontslag van de CEO werd binnen het bedrijf door Mason zelf openbaar gemaakt via de e-mail: ‘Na vier en een halve intense jaren heb ik besloten om meer tijd met mijn kinderen door te brengen. Grapje, ik ben ontslagen, als je je afvraagt waarom, dan heb je niet opgelet.’

‘Het is een goede stap van het bedrijf om te kiezen voor een nieuwe leider’, zegt Groupon-volger Colin Sebastian tegen Internet Retailer. ‘Het biedt het bedrijf de mogelijkheid om zich op nieuwe zaken te richten en een frisse start te maken.’ Daar voegt Greg Sterling, oprichter van onderzoekbureau Sterling Market Intelligence, aan toe: ‘Groupon kon de veranderingen in de markt niet goed genoeg bijbenen, zo blijkt. Een nieuwe CEO zal voor deze zelfde grote uitdaging komen te staan.’

Het bedrijf gaat zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe CEO. Tot dan zijn Groupon's executive chairman Eric Lefkofsky en vice chairman Ted Leonsis aangewezen als interim co-CEO's.

Aandeel
Het aandeel van Groupon op de beurs is met 77 procent gedaald ten opzichte van zijn eerste notering van 20 euro eind 2011. In augustus vorig jaar werd bekend dat om deze teneergang steeds meer investeerders afhaakten. Het aandeel bereikte een dieptepunt in november, toen het nog maar 2,60 dollar waard was.