Twinkle | Digital Commerce

EBay haalt geld op voor werklozen met nieuw programma

2017-11-11
180101
  • 1:24

EBay is bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma om geld in te zamelen voor het goede doel. Bij ‘Sell It Forward’ zenden consumenten zelf kleding in ter ondersteuning van nonprofit-organisatie Goodwill, die werklozen in Amerika aan een baan helpt.

Consumenten kunnen volgens Business Insider op Sellitforward.ebay.com aangeven dat zij eigen kleding, schoenen en handtassen willen opsturen voor het goede doel. Sell It Forward stuurt vervolgens een verzendtas naar het adres van de klant, zodat deze geen kosten hoeft te maken voor de bezorging van zijn gebruikte spullen.

Na ontvangst probeert Goodwill de artikelen binnen veertien dagen op eBay te verkopen. De klant krijgt dan 50 procent van de opbrengst op zijn PayPal-account gestort, de andere helft gaat als donatie naar Goodwill zelf. De consument krijgt daarnaast een bon van de donatie die hij kan indienen bij de belasting. Wanneer het item niet verkoopt of wanneer Goodwill een artikel als onverkoopbaar beschouwt, ontvangt de klant enkel het donatiebewijs.

EBay is op dit moment bezig met het testen van het programma, is te lezen op zijn FAQ-pagina. Business Insider schrijft dat daarnaast een aantal 'testers' van het programma zich op Twitter heeft gemeld over het concept.

Verkoop versimpelen
Het programma is volgens Business Insider een van eBay's initiatieven om het verkopen van artikelen op eBay.com voor Amerikaanse consumenten te vergemakkelijken. De marktplaats heeft de afgelopen maanden vrachtwagens ingezet om artikelen bij consumenten op te halen die door eBay-verkoopbedrijven als Goodwill kunnen worden doorverkocht. Ook plaatste eBay kiosken in Amerikaanse winkelcentra waar consumenten hun goederen naartoe konden brengen.


Gerelateerde artikelen: