Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels verzamelen in Brabantse fysieke shop

2017-05-27
180101
  • 1:19

In het Brabantse Oisterwijk wordt op 1 maart een fysieke winkel geopend waarin webshops hun producten kunnen verkopen. Weekends Only is een winkelstraat in één pand, met woon-, mode- en cadeau-artikelen.

Initiatiefneemster Ingrid Klanderman wil met Weekends Only een brug slaan tussen webshops en fysieke winkels. Het concept ontstond in december 2011, toen Klanderman een tijdelijke winkel opende met de naam December Only. Hierna volgden de, eveneens tijdelijke, Spring Only en Winter Only in 2012. Weekends Only is de permanente variant die aan de Burgemeester Verwielstraat wordt geopend.

‘De webshops huren een ruimte in de winkel om hun producten ook offline te kunnen verkopen’, vertelt Klanderman over de gezamenlijke financiering van het project. ‘Deze shops kunnen zelf bepalen hoe groot de ruimte is die zij huren (een plank of kast, red.) en voor hoe lang (aantal maanden, red.) zij dit willen doen. Je kunt als kleine ondernemer dus ook “klein” meedoen.’

Eigen selectie
Het assortiment van de fysieke winkel wordt door Klanderman zelf bepaald. De webshops worden door haar uitgenodigd en zij maakt daarnaast een selectie uit de shops die zich voor het concept hebben aangemeld. 'Ik zoek vooral naar artikelen die niet in Oisterwijk verkrijgbaar zijn', aldus Klanderman.

De online winkels zijn zelf verantwoordelijk voor het aanvullen van hun producten. Ook worden zij verzocht hun assortiment zo nu en dan te vernieuwen. Logistieke zaken als het afhandelen van retouropdrachten gebeurt in de fysieke winkel.

Drukste dagen
Weekends Only is geopend op de, volgens Klanderman, drukste dagen van de week: donderdag, vrijdag en zaterdag.