Twinkle | Digital Commerce

Docdata gaat webwinkeliers verkoopadvies geven

2017-05-27
180101
  • 1:40

Docdata adviseert klanten over platformen waarop ze hun artikelen kunnen slijten buiten de eigen kanalen. De nieuwe dienstverlening van het Nederlandse bedrijf in fulfilment en online betalingen markeert het toenemende belang van portals die webwinkelaanbod verzamelen.

Business intelligence en multiplatforming zijn enkele sleutelbegrippen van Business Connect, de naam waaronder Docdata klanten gaat ondersteunen met consultative sales. Het bedrijf uit Waalwijk adviseert merchants onder meer over verkoop via Amazon, eBay, Pixmania en Bol.com.

Business Connect versnelt de groei van de webwinkel door intelligent management van (nieuwe) verkoopkanalen en gebieden’, vat Docdata zelf samen. ‘Het stelt de webshop in staat om meer klanten, effectiever te benaderen en de retouren snel weer te kunnen verkopen. ‘

De verschillende pijlers van Docdata worden als volgt gevisualiseerd:


Meer omzet en winst
Docdata, een van Europa’s grootste spelers in e-fulfilment, maakt vanochtend zijn afgelopen jaarcijfers (pdf) bekend. Het bedrijf boekte een omzet van 153 miljoen euro, 17 procent meer dan in 2011. De nettowinst kwam uit op 7,6 miljoen euro, tegenover 6,8 miljoen euro in 2011.

Expansie
Docdata’s internationale expansie krijgt een vervolg, laat het bedrijf weten. Uit het cijferrapport: ‘De focus van het E-commerce service bedrijf Docdata ligt op de verdere ontwikkeling van onze positie in de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië, en het opzetten van ons partnermodel in nieuwe landen binnen Europa. Als eerste nieuwe land in 2013 zal Zwitserland middels een partnermodel toegevoegd gaan worden. Hier zullen wij de retourverwerking voor één van onze klanten gaan verzorgen.’

Zalando
In zijn bericht geeft Docdata te kennen dat de omzet in met name Duitsland onder druk staat, omdat Zalando bezig is met de opening van eigen magazijnen. Afgelopen zomer ontstond veel opschudding over de arbeidsomstandigheden waaronder personeel van Docdata voor Zalando aan het werk was.

Bol.com
In ons land heeft Docdata een nog tot eind 2016 lopend contract met Bol.com. Vanuit Waalwijk worden vanaf deze week ook producten uit de dierenspeciaalzaak en tuin- en klusartikelen naar klanten van Bol.com verzonden.