Twinkle | Digital Commerce

Postzegels duurder, losse pakketprijzen onveranderd

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

De prijs van een postzegel is sinds de jaarwisseling opnieuw met 4 cent gestegen. PostNL heeft de tarieven voor pakketbezorging op hetzelfde niveau gehouden: binnen ons land rekent het postbedrijf 6,75 euro voor losse pakketten tot 10 kilogram, net als de voorgaande jaren.

Ook de meeste tarieven voor verzending van pakketten naar het buitenland zijn niet aangepast aan de inflatie. Alleen internationale pakketverzending zónder track & trace - in Nederland is track & trace standaard - kost vanaf 1 januari meer.
 
Hieronder ziet u PostNL's oude tariefkaart, van 2012:Hieronder vindt u de nieuwe tariefkaart, van 2013 (zie de complete tarievenmap in pdf):(De tariefkaart van 2011 vindt u hier.)
 

PostNL’s tarieven voor de bezorging van losse pakketten, waar veel webwinkeliers en particuliere handelaren mee te maken hebben, zijn dus nagenoeg onveranderd gebleven en daarmee relatief gezien gedaald (gecorrigeerd voor inflatie). De negatieve berichten over 'uitgeknepen' pakketbezorgende subcontractors, hebben vooralsnog niet geleid tot hogere kosten voor zakelijke klanten van de marktleider.

Waar het aantal pakketbezorgingen door de opkomt van e-commerce groeit, kampt PostNL met dalende volumes brievenbuspost. De prijs van een postzegel ging vorig jaar al van 46 naar 50 eurocent, sinds 1 januari is daar weer 4 cent bovenop gekomen.