Twinkle | Digital Commerce

15 voorbeelden van iPad-vriendelijke websites

2017-05-28
323220
  • 1:21

Apple’s iPad verandert voor veel mensen de manier waarop ze internetten, webwinkelen en zich laten informeren. Een tabletvriendelijke website is dan ook essentieel voor online retailers, stelt e-commerce developer Armando Roggio op Practicalecommerce.com.

Eén op de vier volwassenen in de Verenigde Staten bezit een tabletcomputer (iPad of een soortelijk apparaat), bleek al uit een rapport van Pew Internet & American Life Project in augustus vorig jaar. Volgens het online magazine Business Insider groeide het bezit van tabletcomputers onder Amerikaanse volwassenen met 90 procent tussen augustus 2011 en januari 2012. Als ditzelfde tempo is voortgezet, dan beschikken eind deze maand 112 miljoen Amerikaanse volwassenen over een tablet.

Websiteontwerp voor de iPad
De groei van het tabletbezit maakt het voor online retailers een vereiste om sites te bieden die goed werken op het relatief kleine touchscreen van de iPad. Roggio heeft in zijn artikel een lijst opgesteld met vijftien partijen die momenteel een goed ontworpen website bieden voor de iPad. Een aantal van deze sites is zorgvuldig ontworpen om in te kunnen spelen op de iPad of andere mobiele apparaten. Zo is het eerste voorbeeld van United Pixelworkers wellicht een van de betere voorbeelden van een goed ontworpen, responsieve e-commerce site, terwijl veel van de andere voorbeelden gebruikmaken van desktopontwerpen die goed zijn vertaald naar het kleinere iPad-formaat.

1. United Pixelworkers2. Skinny Ties 3. Five Simple Steps
4.
Kershaw5. Nixon6.
Indochino7. Tommy Bahama
8. PupLife 9. Harry & David 10.
Nau11.
Winestore12. Lowe’s13. Threadless14. Howies15. Red is WhiteBron: Practicalecommerce.com