Twinkle | Digital Commerce

Google lanceert digitaal kortingsbonnensysteem

2017-11-09
180101
  • 1:24

Google komt met een nieuw digitaal systeem dat consumenten kortingsbonnen aanbiedt tijdens het surfen op sites van retailers. Het systeem heet Zavers by Google en het is gisteren gepresenteerd tijdens de National Retail Federation in New York.

Zavers zorgt ervoor dat consumenten relevante digitale kortingsbonnen gepresenteerd krijgen. Deze bonnen kunnen worden opgeslagen in het eigen account bij de betreffende shop of op de telefoon. Ze kunnen vervolgens worden gebruikt tijdens het afrekenen. Het programma is ook gekoppeld aan de mobiele portemonnee Google Wallet.

Webwinkels én fysieke winkels kunnen dankzij Zavers relevante waardebonnen aan de klant leveren ‘zodat hondeigenaren geen bonnen ontvangen voor kattenvoer en gezinnen met tieners geen bonnen krijgen voor luiers ’, legt de zoekmachinegigant uit op zijn weblog.

Fysieke winkels
Vooralsnog is Zavers enkel voor webwinkels gemakkelijk in te voeren; fysieke winkels moeten gebruik maken van een NFC-systeem (Near Field Communication) om te kunnen communiceren met de (lang niet altijd aanwezige) NFC-chip op de smartphone van de consument. De winkelklant kan zo de kortingsbonnen mobiel scannen aan de kassa, waardoor er een bedrag in mindering wordt gebracht. Onder meer de Amerikaanse retailers PriceChopper, Pathmark, A&P en Dagostino hebben zich aangemeld voor Zavers.

Meetsysteem
Het nieuwe programma stelt winkeleigenaren onder andere in staat om de verzilvering van de bonnen te meten en om de voorkeur van klanten voor producten te analyseren. De waardebonnenadvertentie van de winkel performance based: ze moet alleen worden betaald als de shop een product met een bon heeft verkocht.

Zavers by Google is in eerste instantie bestemd voor Amerikaanse winkels. Het is nog onbekend wanneer het programma in ons land gebruikt kan worden.