Twinkle | Digital Commerce

Trustpilot vergroot stootkracht

2017-05-27
180142
  • 1:20

Trustpilot heeft 10 miljoen euro aan nieuw groeikapitaal binnengehaald. De reviewsite zegt de mondiale standaard in betrouwbare klantenbeoordelingen te willen worden. ‘Jullie gaan ons in Nederland veel meer zien’, aldus CEO Peter Holten Mühlmann tegen Twinkle.

Trustpilot verzamelt recensies over webwinkels, door klanten direct uit te nodigen voor het schrijven daarvan. De reviews worden per webshop gerubriceerd en op Trustpilot.nl ontsloten. Op de site zijn ook klantbeoordelingen van een aantal vergelijkingssites te zien (voorbeeld). Via een API kunnen webwinkeliers review data van Trustpilot tonen op hun eigen site.

Verdriedubbeling
Het Deense Trustpilot startte vijf jaar geleden. In Kopenhagen werken inmiddels meer dan honderd mensen voor het platform. Oprichter Mühlmann wist in eerdere investeringsrondes al 5 miljoen euro los te weken, een totaalbedrag dat hij verdriedubbelde met de nieuwe investeringsronde. Die werd geleid door Index Ventures. Ook de bestaande investeerders SEED Capital Denmark en Northzone participeerden.

Honderdduizend winkels
Trustpilot verzamelde inmiddels bijna 7 miljoen beoordelingen over ruim honderdduizend unieke winkels. Het bedrijf is actief in 18 landen, waaronder Groot-Brittannie, Frankrijk, Duitsland en Italië. Begin 2009 maakte Trustpilot zijn entree in Nederland, sinds kort is het bedrijf ook actief in de VS.

Standaard
Mühlmann ziet veel nieuwe kansen voor Trustpilot, dat onder andere in ons land concurreert met het Duitse eKomi: ‘Wij willen de beste, meest geloofwaardige website voor consumenten creëren en deze de wereldstandaard in klantenbeoordelingen maken. Deze investering geeft ons de mogelijkheid dit doel nog sneller te halen. Zo hebben we onder andere de ambitie ons veel meer te gaan bemoeien met de Nederlandse markt.’