Twinkle | Digital Commerce

Asda: ‘Boodschappen straks afhalen op stations’

2017-11-08
180101
  • 0:54

Asda, achter Tesco de grootste supermarktketen in Groot-Brittannië, is van plan afhaalpunten te openen op stations en transferia. Forenzen moeten online bestelde boodschappen daar straks kunnen afhalen onderweg naar huis.

Asda opende deze week zijn eerste afhaalpunt voor levensmiddelen buiten zijn winkels, op een bedrijventerrein in Reading. Bij die gelegenheid communiceerde het dochterbedrijf van de Amerikaanse retailreus Wal-Mart plannen om same day delivery te introduceren in 2013. Afhaalpunten rond het openbaar vervoer kunnen daarbij als vliegwiel fungeren, aldus home shopping director Kieran Shanahan tegen RetailWeek.

Ahold: drive-throughs
In Heemstede opende marktleider Albert Heijn begin vorige maand het eerste stand alone afhaalpunt voor online bestelde boodschappen in Nederland. Moederconcern Ahold ziet toekomst in drie typen Pick Up Points, maar anders dan bij Asda gaat het in alle varianten om drive-throughs.

‘Afhaler besteedt meer’
Ahold maakte, op basis van eigen ervaringen in Amerika, onlangs ook bekend dat afhalers in totaal meer besteden dan webshoppers die boodschappen laten bezorgen.