Twinkle | Digital Commerce

Onetomarket in surseance van betaling

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Online marketingbureau Onetomarket verkeert in surseance van betaling. Dat bevestigt advocatenkantoor Drijber en Partners aan Twinkle. Naamgever Sander Drijber is aangesteld als bewindvoerder.


Drijber zelf was zojuist onbereikbaar voor commentaar, maar zijn kantoor te Velp heeft de status van Onetomarket bevestigd aan Twinkle.

Onetomarket, dat nog vacatures heeft openstaan, is een bekende naam in de Nederlandse online wereld. Het bedrijf werd ruim tien jaar geleden opgericht door Jac van Ommen, die met het bureau internationaal uitbreidde naar Spanje. Onetomarket, hier gevestigd in Arnhem, profileert zich als ‘het beste bureau voor interactieve marketing’. Volgens de site staan er 31 mensen op de loonlijst.

Update: 12.00 uur

Zeer hoge schuldenlast
Onetomarket heeft een reactie op zijn website geplaatst over de surseance van betaling, die afgelopen woensdag is verleend. Het bureau schrijft onder meer: ‘Oorzaak van de ontstane situatie is gelegen in de zeer hoge schuldenlast uit het verleden. Deze is met name ontstaan door aanloopverliezen van nieuw opgerichte buitenlandse kantoren.’

Doorstart
Onetomarket onderhandelt vandaag over een doorstart, met terugwerkende kracht tot 1 november. Een eventuele nieuwe eigenaar wil de activiteiten voortzetten met behoud van personeel. Uit het bericht: ‘Uiteraard wordt getracht een en ander zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen zodat de klanten van Onetomarket hier minimale hinder van ondervinden.’

Ruime kapitaalinjectie
Onetomarket heeft naar eigen zeggen uitzicht op een ‘ruime kapitaalinjectie’, waarmee het bedrijf financieel gezond kan worden en nieuwe investeringen kan doen voor groei op de expliciet benoemde Nederlandse markt.