Twinkle | Digital Commerce

Saturn begonnen met online verkoop in Nederland

2017-05-27
211146
  • [nieuws]
  • 0:59

Saturn heeft een webwinkel geopend voor Nederlandse klanten. Online bestellers kunnen producten thuis laten bezorgen of gratis ophalen bij een van de winkels van de keten. Voor Saturn en grote broer Media Markt zijn ook mobiele shops opgeleverd.
 
De webwinkel van Saturn werd enkele weken geleden in stilte geopend. Wie producten bezorgd wil krijgen moet verzendkosten betalen, retourneren is in alle gevallen gratis. Saturn beschikt na de recente opening van een filiaal in Amersfoort over twaalf winkels in ons land.

Media Markt
Saturn is onderdeel van Media Saturn, de nummer 19 van de Twinkle100 met een omzet van 60 miljoen euro. Die omzet is geheel toe te schrijven aan Media Markt, dat sinds enkele jaren online verkoopt in Nederland. Op de Duitse thuismarkt verkoopt Media Markt pas sinds begin dit jaar online. Daar was Saturn juist de wegbereider voor e-commerce.

Outlets op eBay
In Duitsland is Saturn afgelopen zomer begonnen met lokale outlets op eBay. Filiaalhouders kunnen in een eigen omgeving etalage- en demomodellen verkopen op de handelssite.