Twinkle | Digital Commerce

ING test smartphone als betaalmiddel op vaste computers

2017-10-05
180101
  • 1:13

ING test in ons land de mogelijkheid om de smartphone te gebruiken in het online betaalproces op pc’s en laptops. Testgebruikers kunnen online aankopen op vaste computers afrekenen door een qr-code te scannen van hun scherm.

ING werkt hiervoor samen met MasterCard en de app PayPass. Als een consument shopt via zijn telefoon met PayPass wordt de authenticatie gedaan via een pincode en emv-versleuteling die vergelijkbaar is met die van moderne pinpassen. Als hij via zijn tablet of pc een product bestelt in een online shop, vindt de authenticatie plaats door middel van een qr-code die door de mobiele app wordt gelezen.

‘Dit mobiele betaalproduct stelt ING in staat om consumenten een one-click-buy ervaring te bieden’, aldus Mark Buitenhek, global head of payments & cash management bij ING. ‘Deze proef moet uitwijzen welke nieuwe vorm van mobiele betaalproducten voldoen aan de behoefte van onze klanten.’ Het onderzoek naar deze nieuwe mogelijkheid van betalen is afgelopen oktober gestart en loopt tot en met het eerste kwartaal van 2013.

600 miljard dollar

De betalingsindustrie ziet een substantiële verschuiving in online shoppen vanaf traditionele pc’s naar smartphones en tablets. Volgens marktonderzoeksbureau Gartner Inc. zullen de wereldwijde betalingstransacties - alleen al op het mobiele vlak - naar schatting toenemen van 172 miljard dollar van dit jaar, naar 600 miljard dollar in 2016.

Bron: Businesswire.com en Tweakers.net