Twinkle | Digital Commerce

Wal-Mart start same day delivery vanuit winkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Wal-Mart doet ervaring op met same day delivery. De winkels van de grootste retailer ter wereld zijn wapens in de strijd met Amazon om de online shopper, schrijft The New York Times. Wal-Mart biedt webshoppers al de optie online orders in de winkel op te halen.

Wal-Mart test same day delivery onder de naam To Go in een handvol Amerikaanse steden voor een beperkt aantal categorieën (details). UPS draagt zorg voor de levering van orders die voor het middaguur zijn geplaatst. De producten komen uit de winkels van Wal-Mart. Daarvan heeft de keten er in totaal ruim vierduizend in de VS.

EBay Now
Het enorme winkelnetwerk levert Wal-Mart een voordeel op ten opzichte van Amazon, dat onlangs de verwachtingen over same day delivery nog temperde. EBay experimenteert ondertussen met snelbezorgdienst eBay Now. Koeriers van de handelssite halen de pakjes daarvoor op in winkels van aangesloten retailketens.

Geen game-changer
Sucharita Mulpuru van Forrester Research zegt in The New York Times dat same day delivery nog geen game-changer is gebleken, ook niet voor bijvoorbeeld ervaringsdeskundige Barnes & Noble. Als ze echt iets nodig hebben zouden veel consumenten uit kostenoverwegingen liever naar een fysieke winkel gaan, zeker als die dicht in de buurt zit. Dat is bij Wal-Mart al gauw het geval.

Amazon niet meer bij Wal-Mart
Wal-Mart besloot vorige maand overigens om Amazon-producten uit zijn winkels te weren, zonder te zeggen waarom. Duidelijk is in ieder geval dat Amazon tablets tegen of onder de kostprijs verkoopt om meer kopers voor digitale en fysieke producten aan zich te binden. Wal-Mart lijkt daar niet langer aan bij te willen dragen.