Twinkle | Digital Commerce

Eerste Albert Heijn Pick Up Point binnenkort open in Heemstede

2017-05-27
200200
  • [nieuws]
  • 1:19

Albert Heijn opent waarschijnlijk deze maand nog zijn eerste afhaalpunt voor online bestelde boodschappen. Heemstede krijgt de primeur. De afhaalpunten zullen als Albert Heijn Pick Up Points in de markt worden gezet.


Dat zegt woordvoerster Dagna Hoogmaker in antwoord op vragen van Twinkle. Distrifood meldde afgelopen vrijdag dat het eerste afhaalpunt van Albert Heijn over ‘ruim twee weken’ wordt geopend. Hoogkamer bevestigt die planning, maar tijdspecifieker wil ze niet worden.
 
Ook een afhaalpunt in Naarden
Het afhaalpunt in Heemstede wordt niet als AH Pick UP, een naam die eerder circuleerde, maar als Albert Heijn Pick Up Point naar de markt gecommuniceerd. In Naarden wordt ook aan zo’n afhaalpunt gebouwd, bevestigt Hoogkamer een bericht van de Levensmiddelenkrant. In beide plaatsen gaat het om op zich zelf staande locaties, buiten de supermarkten van Albert Heijn. Anders dan in Heemstede gaat het in Naarden om nieuwbouw.
 
Pilot voorbij
Hoogkamer zegt dat binnenkort meer bekend zal worden gemaakt over click & collect bij Albert Heijn. Ze laat weten dat het een volwaardig nieuw kanaal moet worden. ‘Natuurlijk zullen we zeker in het begin steeds verbeteringen doorvoeren op basis van ervaringen, maar een pilot kunnen we het niet noemen’.

Ahold
Vorig jaar maakte moederconcern Ahold al bekend veel toekomst te zien in afhaalpunten, niet alleen bij bestaande supermarkten, maar ook bij bijvoorbeeld kantoren en tankstations. De nummer 3 van de Twinkle100, inmiddels eigenaar van nummer 2 Bol.com, deed in de Verenigde Staten al ervaring op met click & collect voor boodschappen.