Twinkle | Digital Commerce

Centraal Boekhuis verlegt cut-off tijd naar 20.15 uur

2017-05-27
500375
  • 1:28

Klanten van het Centraal Boekhuis, waaronder veel online boekverkopers, kunnen voortaan tot 20.15 uur bestellingen doorsturen voor levering de volgende dag. Begin volgend jaar moet de zogenoemde cut-off tijd verschuiven naar 23.00 uur.


Het Centraal Boekhuis zegt in te spelen op wensen van offline en online winkeliers: ’We zien dat steeds meer fysieke winkels hun openingstijden verruimen en 's avonds nog bestellingen van klanten ontvangen. Ook in webwinkels wordt vaak juist 's avonds nog veel besteld. De consument wenst deze late bestellingen met dezelfde leversnelheid te ontvangen’, zegt commercieel directeur Melbert Visscher in een persbericht.

Naar elf uur
Tot voor kort konden alleen bestellingen die voor 18.30 uur bij het Centraal Boekhuis binnenkwamen de volgende dag worden aangeboden. Bol.com, klant van het Centraal Boekhuis, communiceert de versnelde boeklevering momenteel op zijn homepage. Dat kan de nummer 2 van de Twinkle100 over een aantal maanden weer doen, als de uiterste besteltijd is verschoven naar elf uur. 'Uiterlijk begin 2013' moet het zover zijn.

Voorraadpunt
Het Centraal Boekhuis in Culemborg fungeert als het centrale voorraadpunt voor boeken in Nederland en België. In opdracht van uitgevers verwerkt het bedrijf orders van boekhandels (b2b) en webshoppers (b2c). Tot het dienstenpakket behoren warehousing, picking & packing, transport, retourverwerking, facturatie en informatie.

Mode en zorg
In een poging de afhankelijkheid van de turbulente boekenmarkt te verkleinen, probeert het Centraal Boekhuis zijn logistieke diensten tegenwoordig ook aan verkopers in onder andere de mode en de zorg te slijten. Visscher vertelde daar afgelopen zomer uitgebreid over tegen Twinkle.

Amazon
Het Centraal Boekhuis zou in gesprek zijn met Amazon voor de fulfilment van orders op het nog te openen Amazon.nl. Die geruchten werden vanuit Culemborg vorig maand bevestigd, noch ontkend.