Twinkle | Digital Commerce

Tip: Gratis DIY-cursus

2017-05-26
180101

Momenteel volg ik een geweldige (opfris)cursus waar geen universiteit aan kan tippen. Een cursus die ik iedereen die zich met e-commerce bezighoudt kan aanraden.Tijdens deze cursus mag en kan ik weer genieten van het door mij zo geliefde ‘trial & error’ systeem. Vallen, opstaan, fouten maken, leren en dan weer opnieuw. Een veelzijdige doe-het-zelfcursus die alle aspecten van ons vak bevat, zoals SEO, social media, usability en dergelijke. Je bepaalt zelf de onderwerpen die voor jou interessant zijn.

Een cursus waar je bakken vol energie van krijgt en weer zo blij wordt als een kind. (Ik wel!). Het mooiste...? Het kost bijna niets, behalve dan heel veel tijd. Zo, ben je warm gelopen? Wil je weten waar ik zo enthousiast over ben en hoe ik mijn kennis up-to-date hou? Ik ben een nieuw website begonnen.

Ho, ho. Wees nou niet teleurgesteld. Je dacht natuurlijk: ‘nu gaat het komen’ en ‘is dat alles?’ Ja. Dit is alles. Maar dit alles is héél veel werk, vooral als je het allemaal zelf moet doen. En leuk dat het is! Ineens besef je weer wat je collega’s de hele dag uitvoeren, hoe frustrerend het kan zijn, maar óók hoeveel voldoening het kan geven. Intussen weet ik (weer) ongeveer (bijna) alles over: je site aanmelden bij DMOZ, Alt tags schrijven, SEO, SEA, backlinks genereren (wel met het handje hè), keyword density, html, nieuwsbrieven schrijven, Google Analytics, social media (geen ranzige ‘ik-ben-lui’ koppelingen a.u.b.) en helaas ken ik inmiddels ook de frustratie van servers die down gaan, 404 errors, vermiste mail en een eerste (test) nieuwsbrief die helemaal zwart bleek te zijn en in mijn spambox terechtkwam.

Ik geef toe, ik heb mijn ‘vrienden’ op pathetische wijze gesmeekt om mij te ‘liken’ en heb direct visitekaartjes laten drukken die ik bij elke gelegenheid kwistig uitdeel. Natuurlijk kan ik me ook hier bijna niet bedwingen. Maar ik mag in deze column vast geen reclame maken. Dus als je me vindt, geef ik je 15 procent korting. Codewoord: Hebbes! En aangezien deze arme starter het toch moet hebben van vriendendiensten: als je er toch bent, onderwerp mijn DIY-project gerust even aan jouw vakkundige analyse.
 
Deze posting verscheen eerder als column in Twinkle 8-2012.