Twinkle | Digital Commerce

Marks & Spencer dit jaar nog online in tien landen

2017-05-27
180101
  • 1:12

Marks & Spencer opent nog dit jaar webwinkels voor tien nieuwe markten. Dat zei multichannel en e-commerce directeur Laura Wade-Gery gisteren op het World Retail Congres in Londen. De Britse keten opende tot op heden alleen dedicated webwinkels voor Frankrijk en Ierland.

Na de opening van Marksandspencer.fr in oktober vorig jaar en die van Marksandspencer.ie afgelopen maart was het lang stil op het internationale e-commerce vlak. Maar afgaande op de woorden van Wade-Gery gaat Marks & Spencer de komende maanden in rap tempo nieuwe landensites openen. Om welke markten het gaat maakte ze niet bekend, rapporteert RetailWeek.

Internationale verzending
Marks & Spencer heeft warenhuizen in ruim veertig landen wereldwijd, maar voor de internationale online verkoop leunt het bedrijf vooral op Marksandspencer.com. Orders op die site worden verscheept naar meer dan tachtig landen, waaronder Nederland. Voor 7,50 pond hebben Nederlandse shoppers bestellingen doorgaans binnen tien dagen in huis. Overigens is Marks & Spencer niet met winkels in ons land actief; als het bedrijf met een Nederlandstalige webwinkel komt, opereert het hier als pure player en dat zou een novum zijn.

Multichannel omzet
Marks & Spencer, veelvuldig onderscheiden om zijn excellente e-commerce prestaties, realiseerde afgelopen boekjaar een multichannel omzet van 559 miljoen pond (jaarverslag in pdf). Vorige week lanceerde het concern zijn eerste iPad-applicatie.