Twinkle | Digital Commerce

Subsidie voor Streekshoppen.nl

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

De stichting Land van Wijk en Wouden heeft 75.000 euro toegezegd gekregen van de provincie Zuid-Holland. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van Streekshoppen.nl, een webwinkel voor producten uit de regio.


Streekshoppen.nl moet consumenten, koks en cateraars uit Leiden en Alphen en omgeving gemak bieden bij het bestellen van streekproducten, schrijft het Leidsch Dagblad. De producten komen uit een gebied in een straal van 25 kilometer rondom Leiden. Land van Wijk en Wouden hanteert als uitgangspunt dat de producten kleinschalig en ambachtelijk zijn geproduceerd en van het seizoen. Duurzaamheid is belangrijk, biologisch is geen eis.

Koude kermis
In het nabij gelegen Zoetermeer werd met Streekbox.nl al een soortgelijk initiatief gestart. Online verswinkels die een meer dan regionaal publiek wilden aanspreken kwamen van een koude kermis thuis; de drie besproken spelers in een uitgebreid Twinkle-artikel (nummer 2-2012) over online versverkoop, te weten Vershuys.com, Smaak.nl en Bestelvers.nl gingen zonder uitzondering uit de lucht. Vershuys.com kreeg wel een doorstart onder een andere eigenaar.