Twinkle | Digital Commerce

EBay komt met same day delivery service eBay Now

2017-11-11
180101
  • 1:25

EBay heeft een iPhone-applicatie gelanceerd (bèta) waarmee gebruikers artikelen van lokale winkeliers snel in huis kunnen halen. Door de koppeling aan Milo participeren retailreuzen als Macy’s, Best Buy en Toys ‘R Us in het experiment met same day delivery.

Voorlopig is eBay Now, zoals de bezorgdienst is gedoopt, alleen in San Fransisco beschikbaar. Orders vanaf 25 dollar komen in aanmerking voor same day delivery, waarvoor in de testfase een vergoeding van 5 dollar wordt gerekend.

Binnen een uur
Inwoners van San Fransisco kunnen op werkdagen en op zaterdag van negen uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds bestellen met de snelle bezorgoptie, op zondag van negen tot zes. Levering geschiedt ‘usually within an hour! Pretty convenient huh?’, schrijft eBay in een e-mail aan klanten, die Techcrunch bereikte.

EBay
EBay Now is beschikbaar voor retailers in San Fransico die zijn aangesloten op Milo, een tool voor actuele voorraad- en prijsinformatie in fysieke winkels. EBay kocht Milo eind 2010 en het koppelde eind vorig jaar een PayPal-kassa aan Milo.com en de mobiele Milo-apps. Met Milo slaat eBay een (mobiele, lokale) brug tussen het fysieke en het online verkoopkanaal.

EBay maakte vorige maand bekend dat zijn totale omzet in het afgelopen kwartaal uitkwam op 3,4 miljard dollar, ruim 23 procent meer dan vorig jaar. De winst groeide met 16 procent tot 730 miljoen dollar.

Amazon
In dezelfde periode boekte concurrent Amazon een omzet van 12,8 miljard dollar, 29 procent meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Amazon, dat een relatief kleine winst van 7 miljoen dollar noteerde, temperde onlangs de vewachtingen over same day dlivery.