Twinkle | Digital Commerce

Coolblue laat klanten afhalen

2017-05-27
500422
  • 1:09

Coolblue biedt klanten vanaf vandaag de optie bestellingen op te halen bij ruim tweeduizend afhaalpunten van PostNL. PakjeGemak, zoals het afhaalconcept van het postbedrijf heet, is onder meer te vinden in vestigingen van Albert Heijn, Jumbo, Bruna en Primera.

Coolblue maakt de afhaaloptie voor Nederlandse webshoppers vandaag bekend. In plaats van een eigen- of bijvoorbeeld een werkadres kunnen klanten bij hun order voortaan een afhaalpunt bij hun in de buurt selecteren. Bestellingen voor half elf ’s avonds kunnen vanaf vier uur de volgende dag worden opgepikt.

750.000 pakjes
Naar eigen verwachting verzendt Coolblue dit jaar 750.000 pakjes naar klanten in Nederland en België. Behalve 175 verschillende webwinkels beschikt Coolblue over vier fysieke winkels, in Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Antwerpen. Naar geschikte winkellocaties in Utrecht en Amsterdam wordt al enige tijd gezocht. In het bericht van vandaag geeft Coolblue te kennen ook een winkel te willen openen in Gent.

42 procent groei
De Beste Webwinkel van Nederland, die een tweede magazijn zal openen in Tilburg, maakte vorige week bekend dat de omzet in de eerste helft van dit jaar met 42 procent is gegroeid. Als de nummer 9 van de Twinkle100 de huidige groei weet te handhaven, komt de omzet dit jaar boven de 160 miljoen euro uit.