Twinkle | Digital Commerce

Coolblue verdriedubbelt opslagcapaciteit met dc in Tilburg

2017-05-27
180101
  • 1:36

Nog geen twee jaar na de opening van een nieuw magazijn in thuisbasis Capelle aan den IJssel breidt Coolblue zijn opslagcapaciteit opnieuw uit. In november wil de Beste Webwinkel van Nederland een ‘tweede schuur’ in gebruik nemen in Tilburg.

Het nieuw gehuurde magazijn van Coolblue heeft een vloeroppervlak van tienduizend vierkante meter, vertelt mede-eigenaar en directeur Paul de Jong aan Twinkle. Het huidige distributiecentrum (dc) in Capelle aan den IJssel heeft een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter. De extra capaciteit is nodig omdat de nummer 9 van de Twinkle100 steeds meer producten verkoopt in steeds meer verschillende categorieën.

Grote producten
Tot het huidige assortiment behoren ook volumineuze producten als printers, tuinartikelen en gereedschap en tv’s, die het bedrijf sinds april aanbiedt. De Jong: ‘In onze extra schuur, bestaande bouw overigens, gaan we die grote producten opslaan. We houden dan ruimte over om ook andere grote producten te herbergen. We hebben wel een lijstje met nieuwe categorieën paraat, meer daar kan ik verder niet op ingaan.'

Samenvoeging
Uiteindelijk, geeft De Jong aan, werkt Coolblue het liefst met één magazijn. ‘Dat levert toch de meeste schaal- en kostenvoordelen op, dus een samenvoeging op de langere termijn is zeker mogelijk. Maar het is nog niet zo lang geleden dat we flink hebben geïnvesteerd in Capelle. Voorlopig kunnen we weer een paar jaar vooruit.’

Nieuwe winkels en hoofdkantoor
In een vacature voor een warehouse manager in Tilburg zoekt Coolblue naar iemand die leiding kan geven aan een operationele afdeling van ‘minimaal 25 FTE’. Op dit moment staan meer dan 250 werknemers bij Coolblue op de loonlijst. Het bedrijf zoekt nog altijd naar geschikte locaties voor nieuwe fysieke winkels in Amsterdam en Utrecht, laat De Jong weten. Voor het hoofdkantoor van het bedrijf werd al wel een nieuwe stek gevonden: op het Weena, vlakbij het verbouwde Centraal Station in Rotterdam.