Twinkle | Digital Commerce

105 miljoen dollar groeigeld voor Fab.com

2017-05-27
501264
  • [nieuws]
  • 1:10

Fab.com heeft in een derde investeringsronde 105 miljoen dollar opgehaald, laat het bedrijf vandaag weten. Een van de snelst groeiende e-commerce spelers ter wereld, sinds mei actief in Nederland, kan voorlopig blijven groeien.


De financieringsronde is geleid door Atomico, het bedijf van Skype-medeoprichter Niklas Zennström. Met het geld wil Fab.com onder andere zijn assortiment uitbreiden, sneller gaan verzenden en actief worden in nieuwe landen.

Flash sales
Fab.com biedt designer mode en woonaccessoires aan tot 70 procent onder de reguliere marktprijs. In flash sales kunnen leden producten kopen tegen hoge kortingen. Anders dan de meeste besloten shoppingclubs richt Fab.com zich voor een belangrijk deel op interieurartikelen. De startup zegt het leven van mensen te willen verbeteren met design.

3,4 producten per minuut
Fab.com, begonnen als homocommunity in de VS, telt inmiddels ruim 5 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd. Samen kopen ze gemiddeld 3,4 producten per minuut. Fab.com bemiddelde al in verkopen van ruim vijfduizend designers en het bedrijf bezorgt inmiddels in twintig landen. Fab.com gaf eerder te kennen te mikken op een jaaromzet van 130 miljoen dollar.

Fab.com in Nederland
Tot begin mei konden Nederlanders geen bestellingen doen Fab.com, dat overigens niet in onze taal beschikbaar is. De entree in ons land volgde op de start in Duitsland: eerder dit jaar kocht Fab.com Casacanda.de, inmiddels omgedoopt tot Fab.de.