Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel beboet gebruikers van Internet Explorer 7

2017-05-27
439219
  • 1:24

Kogan heeft ’s werelds eerste ‘Internet Explorer 7 Tax’ geïntroduceerd. Shoppers die de browser gebruiken moeten zogenaamd 6,8 procent toeslag betalen op hun aankoop op Kogan.com. Met de pr-stunt wil het Australische bedrijf kopers bewegen een nieuwere browser te gebruiken.

Kogan legt in een blog-posting uit dat het prijzen voor consumenten altijd laag heeft kunnen houden door gebruik te maken van technologie: ‘Een van de zaken die dat in de weg staat is dat ons web team heel veel tijd moet besteden om de nieuwe website er normaal uit te laten zien in IE7. Dit is een extreem oude browser. Dus vanaf nu moet iedereen die op de site koopt met die browser toeslag betalen. Het gaat om 0,1 procent voor iedere maand dat IE7 op de markt is.’

Verantwoordelijkheid
Kogan wijst erop dat shoppers de boete makkelijk kunnen voorkomen door een up-to-date browser te installeren, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera, ‘of desnoods een recentere versie van Internet Explorer’. Volgens het bedrijf kost het gebruik van oude browsers de industrie miljoenen. ‘Als internetburgers hebben we allemaal de verantwoordelijkheid om van het internet een betere plaats te maken. Door deze maatregelen te nemen, dragen wij ons steentje bij.’Websonic constateerde dat shoppers vanuit Internet Explorer 7 bovenstaande waarschuwing inderdaad te zien krijgen. Bij het besteloverzicht wordt de extra belasting ook apart vermeld:Uiteindelijk, merkte Websonic, wordt de toeslag niet echt in rekening gebracht. Toch heeft Kogan de aandacht wel op het thema en op zichzelf weten te vestigen.