Twinkle | Digital Commerce

Shoppen met mijn broek op de hielen

2017-05-26
180101

Als overtuigd e-commerce man maak ik er een sport van om alles online te doen. Zo ook het kopen van kleding.


Ik heb een lastige maat heb ik mij laten vertellen. Een redelijk slanke taille met grote bovenbenen zorgen ervoor dat geen enkele confectiepantalon mij direct past. Nu heb ik een goede kleermaker in de buurt maar eigenlijk zou het web mij toch direct een goede broek moeten kunnen opleveren. Toch?

Meer van hetzelfde
Mijn eerste gedachte was om een broek te kopen die in het verleden goed viel. Daniel Hechter staat daar blijkbaar niet om bekend, want bij het zoeken op het merk krijg ik een stortvloed aan schoenen over mij heen. Dan maar op zoek naar het stijlnummer op het verwassen labeltje in een oude broek. Dat nummer levert wel wat op bij Google: diverse winkels zoals Heine.com en Herrenausstatter.de hebben ooit goede zaken gedaan met deze broek. Ze zijn inmiddels namelijk allemaal uitverkocht!

Toch maar iets nieuws
Dan maar op zoek naar een nieuw merk broek. Mijn zoektocht naar jeans op Google brengt mij naar diverse sites boordevol broeken. Hoera! Het selecteren van de juiste site kost mij echter een hele avond. Liever zou ik eerst wat informatie over de belangrijkste merken krijgen zodat ik een keuze kan maken welk merk bij mij past. Het selecteren van een pasvorm levert mij echter nog meer vragen op. 'Slim' en 'skinny' kan ik nog wel thuisbrengen, maar hoe 'flare', 'relaxed' en 'tapered' vallen is mij een raadsel. Ook als er dan toevallig een uitleg is op een van de sites kan ik niet opmaken wat dit is. Eigenlijk wil ik gewoon 'dikke bovenbenen', selecteren maar dat gaat niet.

Kattenharen
Het is een eenmalige exercitie om erachter te komen welke type broek mij past. Dus ga ik schaamteloos 'showroomen' bij Zalando. Van iedere stijl twee maten opvragen zodat ik voortaan weet of ik 'flare' heb of een 'relaxed' type ben. Een dag later krijg ik netjes het pakket geleverd. De broek zit keurig opgevouwen in plastic. Als ik de broek aan heb, blijkt echter dat de vorige 'showroomee' een witte kat had die nogal in de rui was. Alles weer inpakken en retour dus!

Broek op de hielen, centimeter in de hand
Dat nooit weer! Dan maar op de avontuurlijke toer en een van de online kleermakers uitproberen. Na een ongeïnspireerd bezoek op Itailor.nl ('geef uw taille op en de lengte van uw been' - dat is dus gewoon een confectiemaat) kom ik op Tailor4less.com. Een kwartier later ben ik met mijn broek op mijn hielen en centimeter in de hand aan het shoppen. Uitgebreide filmpjes en een uitgedacht stappenplan leveren uiteindelijk een prima broek op, voor slechts 65 euro.

Conclusie
Dus voortaan op maat gemaakt kleding? Nee, de kwaliteit valt tegen en de klantenservice is uitermate vriendelijk maar heeft moeite om e-mails te beantwoorden met meer dan één vraag tegelijk. Het is echter wel een verademing een bedrijf tegen te komen waarbij het allereerst om de klant lijkt te gaan, in plaats van om het product.