Twinkle | Digital Commerce

150 ontslagen bij Neckermann.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:44

Neckermann.com gaat collectief ontslag aanvragen voor ongeveer 150 medewerkers van zijn Benelux-organisatie. Die wordt opnieuw ingericht nu is besloten de stekker uit de printcatalogus en het eigen textielaanbod te trekken.

Na een paar maanden onzekerheid heeft Neckermann.com zijn personeel gisteravond geïnformeerd over de reorganisatieplannen. Op welke afdelingen de 150 ontslagen precies zullen vallen, wordt pas medio augustus bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat het om ‘circa 121 voltijdbanen’ gaat.

Net als op de Duitse thuismarkt wil Neckermann de focus hier ‘nog meer en versneld verleggen naar een e-commerce-organisatie’. Bij onze oosterburen gaat de reorganisatie ten koste van niet minder dan 1.380 van de circa 2.500 banen. Daar kondigde Neckermann eind april aan te stoppen met zijn catalogus en met zijn eigen kledingcollecties.