Twinkle | Digital Commerce

Google brengt Nederlandse fysieke winkels in beeld

2017-05-27
217146
  • 1:37

Met de Nederlandse entree van Google Business Photos kunnen fysieke winkeliers voortaan een digitaal kijkje in hun zaak laten nemen. Panoramafoto’s zijn vervolgens zichtbaar in Google Maps (Street View), Google Places en in de gewone zoekresultaten van Google.
 
Google Business Photos werd twee jaar geleden getest en vervolgens uitgerold in de VS, de UK, Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Sinds gisteren is de dienst ook in Nederland, Canada en Ierland beschikbaar, laat Google weten in een blog-posting. Specifieke informatie voor Nederlandse geïnteresseerden is echter nog niet te vinden.

Trusted Photografers
Zo staan er nog geen Nederlandse fotografen op de lijst met Trusted Photografers, die het materiaal kunnen schieten. Google roept professionele en amateurfotografen op zich aan te melden en het interieur van bedrijven te fotograferen. Ze moeten zelf met retailers, restaurateurs en bijvoorbeeld sportscholen in onderhandeling over de prijs van het 360-graden beeldmateriaal.

Winkelspotter.nl
De Telefoongids BV introduceerde drie jaar geleden al de site Winkelspotter.nl, die een virtuele tour bood langs fysieke winkels. Uiteindelijk moest het mogelijk worden vanuit de site producten te kopen, maar daarvan kwam het niet; Winkelspotter.nl is inmiddels uit de lucht.

Layout, decor, schoonheid
Op de veelgestelde vraag wat het voordeel is van Google Business Photos antwoordt Google aan bedrijven: 'Als potentiële bezoekers op naam zoeken naar uw bedrijf op Google, dan zullen ze direct foto’s zien op de resultatenpagina. Deze panoramische beelden zullen ook worden gepubliceerd op pagina’s van Google Places, op Google Maps en andere Google-domeinen en ze zullen consumenten een beter idee geven van de layout, het decor en de schoonheid van het interieur van uw zaak. Door laagdrempelige html-snippets of API's voor Maps te gebruiken, kunt u deze foto’s ook koppelen aan uw business website, waarmee u potentiële klanten die uw website bezoeken ook kunt verleiden.’