Twinkle | Digital Commerce

Zalando van start in België

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Zalando heeft een site voor de Belgische markt geopend. Met meer dan honderdduizend producten van duizend merken claimt het bedrijf direct het grootste modeaanbod te hebben bij onze zuiderburen. De komende tijd zal het assortiment worden uitgebreid met Belgische merken.

De tweetalige Belgische website volgt op de opening van landensites in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië. Alle shops bieden identieke service: gratis verzending en retour, een retourtermijn van 30 dagen en gratis klantenservice.

Naamsbekendheid
Zalando, gestart in 2008, zegt inmiddels een naamsbekendheid van 95 procent te hebben in Duitsland. In ons land, waar Zalando eind 2010 begon te verkopen, zou het bedrijf bij 92 procent van de consumenten bekend zijn.

Outlets
Zalando opende onlangs een eerste permanente fysieke vestiging, de Zalando Outlet Store in Berlijn. Met Zalando Lounge houdt het bedrijf ook een flash sale site in de lucht. Afgelopen maand opende Zalando zijn online outlet voor Nederlandse koopjesjagers. De nummer 57 in de Twinkle100 wil zich in de toekomst als marktplaats profileren, waarin ook plaats is voor online aanbod van andere webwinkels.