Twinkle | Digital Commerce

Zalando opent outlet in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:04

Zalando maakt zich op voor de opening van een eigen online outlet in ons land. In de Zalando Lounge, gepositioneerd als ‘exclusieve shopping club’, vinden Nederlandse koopjesjagers vanaf juni wisselende merkuitverkopen, die enkele dagen duren. De korting loopt op tot 70 procent.
     
Wie op de hoogte wil blijven van de eerste deals kan zich reeds inschrijven op Zalando-lounge.nl. ‘Laat deze kans op exclusieve merkartikelen tegen bijzonder gunstige prijzen niet voorbijgaan!’, schrijft Zalando, dat in Duitsland als een Zalando Lounge in de lucht bracht. In Frankrijk vinden de flash sales plaats onder de noemer Zalando Privé.

Expansie
Zalando, de nummer 57 in de Twinkle100, begon nog maar een paar jaar geleden als online verkoper van schoenen in Duitsland. Er volgde een snelle en sterke internationale expansie en het productassortiment werd uitgebreid, meest recent nog met woonaccessoires.

Marktplaats en fysieke outlet
Zalando wil zich in de toekomst als marktplaats profileren, waarin ook plaats is voor online aanbod van andere webwinkels. Recent opende het troetelkind van de Europese e-commerce een eerste permanente fysieke vestiging; de Zalando Outlet Store is te vinden in Berlijn.