Twinkle | Digital Commerce

DPD gaat webshopper informeren over bezorgtijd

2017-11-11
481300
  • 1:36

DPD Pakketservice voegt met Predict een nieuwe service toe aan DPD Home. Webshoppers krijgen op de dag voor bezorging een e-mail of sms met een tijdvak van maximaal vier uur. DPD wil de bandbreedte in de loop van volgend jaar terugbrengen tot één uur.
 
Dat zegt Robert van Straaten, director of marketing & sales bij DPD, tegen Twinkle. De pakketvervoerder gaat voor het eerst bezorgprognoses communiceren aan webshoppers, een dienst die enkele andere vervoerders al langer bieden. Zo lanceerde marktleider PostNL vorig jaar Checkout, in combinatie met MijnPakket. ‘Anders dan bij die concurrent hoeven webshoppers zich bij ons niet te registreren om van de service gebruik te maken’, verklaart Van Straaten de meerwaarde van Predict.

Tijdvakken
Predict wordt standaard toegevoegd aan consumentendienst DPD Home en werkt bij de start in Nederland met tijdvakken van één tot vier uur. ‘Net als in de UK willen we standaard naar vakken van één uur. In de loop van volgend jaar moet het ook hier zover zijn’, aldus Van Straaten. Volgens de marketing- en salesdirecteur heeft DPD Pakketservice geen plannen om webshoppers zelf bezorgtijden te laten kiezen bij de bestelling: ‘Daar hebben we express-diensten voor, maar het is niet waar we naartoe gaan met DPD Home.’

Gratis voor consument
Predict biedt de klant behalve tijdsindicaties wel de optie om de bezorgdag na bestelling (maar voor de levering logischerwijs), te wijzigen. Voor de eindklant is DPD’s nieuwe service gratis; webwinkeliers betalen het vervoersbedrijf als consumenten er gebruik van maken. Van Straaten zegt dat webondernemers daar geen moeite mee lijken te hebben.

Extra opties
DPD wil Predict de komende tijd uitbreiden met opties die de bezorgflexibiliteit voor consumenten verder moeten vergroten. Van Straaten: ‘Het wordt binnenkort bijvoorbeeld mogelijk om een bezorgadres na bestelling te wijzigen of aan te geven dat een pakket bij een DPD Pakketshop kan worden afgegeven.’