Twinkle | Digital Commerce

Shopaholic Dagen: digitale webwinkelbeurs

2017-11-08
180101
  • 1:23

Ygo Events organiseert van 1 tot en met 15 juni aanstaande de Shopaholic Dagen, een ‘digitale consumentenbeurs voor vrouwen die gek zijn op shoppen’. Op de virtuele beursvloer zijn straks stands van webwinkeliers te bezoeken en workshops te volgen.

Volgens Melissa Valkenburg heeft Ygo Events met de digitale consumentenbeurs een wereldwijde primeur. De projectleider zegt dat ze webwinkeliers de kans wil bieden hun aanbod te presenteren aan een nieuw publiek: ‘Een consumentenbeurs is hiervoor de perfecte plek, maar door de economische crisis wordt het financieel steeds lastiger om een plekje te huren. De deelnameprijzen zijn gewoon te hoog en een digitale beurs is de oplossing waar webshops goedkoop een plekje kunnen huren.’Beursmeters
Volgens de nog beknopte informatie op de site worden de Shopaholic Dagen in een ‘digitaal bos’ gehouden, in een Flash-omgeving. Standhouders betalen huur voor de virtuele beursmeters. Een stand kost 25 euro exlcusief btw, als de webwinkelier de Shopaholic Dagen tenminste volgt op Twitter: 'Anders kost het 100 euro ex btw', laat Valkenburg weten aan Twinkle. Voor bezoekers is de beurs logischerwijs gratis, de workshops zijn dat ook.

Stad.nl
Valkenburg vergelijkt haar initiatief met het vorige week geopende Stad.nl: ‘Na de lancering van de eerste digitale stad in Nederland is het nu ook de beurt aan de eerste digitale consumentenbeurs.’ Ze hoopt in de twee beursweken minimaal tienduizend bezoekers te trekken.
 
UPDATE 12.30 UUR: Valkenburg wijst op een demo van de beurs. Zij laat zich excuseren voor de 'robot-stem' die nu te horen is en die zal worden vervangen door een echte stem.