Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats wil aanbod van ‘zoveel mogelijk webwinkels’ doorplaatsen

2017-05-27
180101

Webwinkeliers kunnen hun volledige webassortiment voortaan eenvoudig doorplaatsen op Marktplaats.nl. Aanpassingen in producten en prijzen worden automatisch geactualiseerd. BiedMeer, partner van 13.000 webshops, heeft de koppeling als eerste gelegd.
     
De komende periode wil Marktplaats ook andere aanbieders van webwinkelsoftware en externe koppelingen toegang bieden tot de handelssite. De producten worden geplaatst als Admarkt Topadvertentie. Webwinkeliers met een account betalen per klik, zoals BiedMeer uitlegt op zijn website, en ze bepalen zelf hoeveel een bezoeker hun maximaal waard is.

'Hart van handelen en winkelen'
‘Het ontsluiten van het volledige en actuele aanbod van zoveel mogelijk webwinkels past bij de ambitie van Marktplaats om het hart van handelen én winkelen te zijn’, zegt Marktplaats' marketingmanager Annemarie Buitelaar in een persbericht. ‘Met deze koppeling kunnen de gebruikers van Marktplaats heel simpel vergelijken en kiezen uit het breedst mogelijke aanbod aan producten, nieuw en gebruikt.’

Centrale entree
Marktplaats zegt het aanbod van webwinkeliers onder de aandacht te kunnen brengen van een miljoenenpubliek. De handelssite zelf ontwikkelt zich steeds meer tot een centrale entree voor mensen die online naar iets op zoek zijn, nieuw of tweedehands. Ondertussen wil Marktplaats zijn aanbod ook buiten de eigen handelssite etaleren. De eBay-dochter overweegt API’s (application programming interfaces) open te stellen voor externe ontwikkelaars, bevestigde general manager Olivier van Duijn onlangs aan Twinkle. Bol.com, dat ook een startpunt wil worden voor webshoppers, zette die stap begin dit jaar al.