Twinkle | Digital Commerce

Zoeksale.nl slijt restanten fysieke winkeliers online

2017-05-27
21494
  • 1:13

Zoeksale.nl gaat binnenkort van start als online outlet voor fysieke winkeliers. Zij kunnen resterende kleding, tassen, accessoires en schoenen laten ophalen, mits ze 30 procent zijn afgeprijsd. Bij verkoop ontvangt Zoeksale.nl een commissie van 30 procent.

Zoeksale.nl, een concept van het Amsterdamse Springstone Media, haalt desgevraagd in het hele land restanten van modewinkels op, aldus mede-initiatiefnemer Jasper van Heusden. ‘Die logistiek besteden we uit, we zijn nog in onderhandeling met partijen die dat kunnen doen. In het begin zullen we niet zo nauw kijken naar de verkoopwaarde, maar straks zullen we alleen langsrijden bij een verkoopwaarde van 500 euro of meer. De producten worden opgeslagen in ons magazijn op IJburg.’

Landelijke etalage
Springstone Media zet de items te koop op Zoeksale.nl, dat een portal voor koopjesjagers moeten worden. Van Heusden: ‘Wij bieden fysieke modewinkeliers een landelijke etalage. We maken foto’s, en nemen verder het hele verkoop- en marketingproces uit handen, inclusief betaling, verzending, retouren en klantenservice’ (FAQ's hier in pdf, red).

No cure nog pay
De producten blijven tot de verkoop eigendom van de oorspronkelijke aanbieders. ‘Wij kopen niet in’, aldus Van Heusden. ‘Consumenten sluiten dan ook een koopovereenkomst met de winkelier.' Wat niet verkocht wordt gaat terug naar de winkelier, op kosten van Springstone Media. Voordat het bedrijf samenwerkingen aangaat op deze no cure no pay basis, worden geïnteresseerde winkeliers eerst beoordeeld.