Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl gaat Nivea verkopen en huidadvies geven

2017-05-27
300283
  • [nieuws]
  • 1:09

Wehkamp.nl heeft een samenwerking gesloten met Beiersdorf. Alle producten van Nivea worden vanaf volgende week aangeboden op Wehkamp.nl. De strategische partners gaan informatie over huidverzorging bieden en ook op promotioneel gebied samenwerken.

Wehkamp.nl, dat in de etalage staat, maakte een jaar geleden kenbaar  te zullen investeren in beauty. ‘Mooi & gezond’ is sinds afgelopen mei één van de vijf werelden van het webwarenhuis. Voor de introductie van de afdeling sloot Wehkamp.nl een samenwerking met Procter & Gamble.

Labello, 8x4 en Hansaplast
Met Beiersdorf, een grote fabrikant van verzorgingsproducten uit Duitsland, begroet Wehkamp.nl een nieuwe partner in de categorie. Na Nivea, ook te koop bij Truus.nl, zullen ook andere merken een plek krijgen op Wehkamp.nl. Beiersdorf is onder meer eigenaar van de merken Labello, 8x4 en Hansaplast. Het concern was wereldwijd goed voor 5,6 miljard euro omzet in 2010.

Advies en marketing
Over de huidadviesrol die Wehkamp.nl op zich neemt, zegt Wehkamp.nl-woordvoerder Dirk van den Bogaart desgevraagd: 'Veel mensen zoeken al naar huidverzorgingsproducten op internet, maar ze kopen dan vaak nog in de fysieke winkel. Wij willen online de koppeling leggen tussen informatie en assortiment. Met Beiersdorf zullen we technische stappen zetten om de keus van consumenten te vergemakkelijken. Verder gaan we samen marketingacties ontwikkelingen, dus niet als Wehkamp.nl, maar als Wehkamp.nl slash Nivea.'