Twinkle | Digital Commerce

EasyToBook sluit pact met TripAdvisor over reviews

2017-05-27
180101
  • 1:11

EasyToBook is launching partner van een nieuwe service van review-verzamelaar TripAdvisor. De site stuurt boekers na hun verblijf een verzoek om hun hotel te beoordelen. De reviews komen vervolgens automatisch op zowel EasyToBook als op TripAdvisor te staan.

EasyToBook hield tot voor kort een eigen systeem voor reviews in de lucht. Marketingbaas Wouter Blok noemt op zijn eigen weblog drie redenen waarom de online travel agent heeft besloten dat in te ruilen voor de service van TripAdvisor: ten eerste behoudt EasyToBook de eigen (oude) beoordelingen; ten tweede krijgt het de beschikking over miljoenen extra reviews voor de hotels uit zijn aanbod; tenslotte wordt het verzamelen van de reviews uitbesteed aan TripAdvisor. ‘Daardoor kunnen wij ons toeleggen op wat we het beste kunnen’, aldus Blok, ‘namelijk een geweldige ervaring bieden bij het zoeken en vinden van je hotel.’

Echte reviews
TripAdvisor, recentelijk teruggefloten om betrouwbaarheidsclaims die het niet kan waarmaken, weet zich door de nieuwe manier van werken verzekerd van ‘echte reviews’. De beoordelingen die klanten van EasyToBook hebben achtergelaten worden ook als zodanig gemarkeerd op Tripadvisor.com. Inmiddels heeft ook Kayak, een andere online travel agent, het review platform van TripAdvisor in gebruik genomen.

Travix
EasyToBook, winnaar van de E-mail Marketing Award 2011, werd afgelopen zomer overgenomen door Travix, dat een beursgang voorbereidt.