Twinkle | Digital Commerce

‘Ahold meldt zich voor Wehkamp.nl’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

RFS Holland Holding, het moederbedrijf van Wehkamp.nl, Create2Fit, Fonq.nl en Lacent, zoekt via een veiling naar een koper. Ahold behoort tot de geïnteresseerden, maar volgens analisten verwacht RFS een hogere prijs dan de markt wil geven.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad vanochtend met een bericht onder de kop ‘Veiling Wehkamp.nl wekt scepsis’. Een anonieme bron zegt tegen de krant: ‘De prijsverwachting voor de verkoop van internetwarenhuis Wehkamp.nl is erg hoog. De zeshonderd- tot zevenhonderdmiljoen euro die nu rondzingt, gaan ze niet halen.’ Partijen kunnen zich nog tot eind deze maand melden met een bod.

Ahold
David Roeg, analist van ING, noemt geïnteresseerde Ahold als een geschikte overnamepartij. ‘Ahold is niet sterk in de verkoop van non-foodartikelen. Wehkamp wel. Die internetverkoop kan Ahold later uitbreiden met diensten en voedingsmiddelen En de non-foodartikelen kunnen ze laten afhalen bij de click and collect punten die zijn aangekondigd.’

Webwinkelcentrum
Ahold heeft ook al laten weten een webwinkelcentrum te willen worden, met nieuwe productcategorieën. Jochem van de Laarschot, hoofdverantwoordelijk voor de communicatie bij de nummer 3 in de Twinkle100, zei tegen Twinkle dat acquisities niet worden uitgesloten om er invulling aan te geven: ‘Maar het kan ook zijn dat we het zelf gaan opzetten, of samenwerking zoeken met andere partijen.’

Private equity partijen
Op basis van ‘bronnen rondom de veiling’ van Twinkle100-aanvoerder RFS noemt het FD private equity partijen Carlyle, CVC en PAI als andere mogelijke overnamekandidaten. Ook de naam van PostNL zingt rond.