Twinkle | Digital Commerce

Vitatheek nu ook mobiele drogist

2017-05-27
1335991
  • 1:33

Vitatheek, opgezet door apotheker Jan Veenendaal uit Den Haag, heeft een mobiele webwinkel geopend voor vitaminen, mineralen, voedingssupplementen en meer reguliere drogisterijartikelen. De mobiele shop is direct gekoppeld aan de webwinkel.

De koppeling met Vitatheek.nl maakt de mobiele drogist uniek, aldus de betrokken partijen in een persbericht: 'Het is onder andere mogelijk om de in het verleden gekochte producten via de desktop thuis, op een smartphone of tablet te bekijken, opnieuw te bestellen en te betalen. Onderweg snel zoeken in meer dan 60.000 artikelen, direct kopen of juist in een favorietenlijstje zetten zodat thuis de bestelling afgemaakt kan worden: Vitatheek biedt het als eerste drogist in Nederland.’

Betalen
De mobiele shop van Vitatheek werkt via de browser en is daardoor geschikt voor verschillende mobiele besturingssystemen. Wie Vitatheek.nl intikt op zijn smartphone of tablet komt automatisch op M.vitatheek.nl terecht.

Apotheker annex webondernemer Jan Veenendaal, die ook online verkoopt op Regentesse.nl, wijst op voordelen voor klanten die veel herhalingsaankopen doen: ‘Dan is het fijn dat je vitamines en andere drogistartikelen kunt bestellen of klaarzetten als je in de trein zit.’ Mobiel betalen kan met iDeal, creditcard, overboeking, eenmalige machtiging of achteraf met Afterpay. Voor die laatste optie wordt 1,95 euro aan meerkosten in rekening gebracht. Afhalen in het gezondheidscentrum aan de Haagse Regentesselaan kan niet: shoppers wordt standaard 4,95 euro aan verzendkosten in rekening gebracht.

Qweery
Voor de mobiele shop werkte Vitatheek samen met Qweery, dit voorjaar winnaar van een Thuiswinkel Innovatie Award. Het bedrijf tekende voor de bouw van de mobiele shop, die werd ontworpen door internetbureau Bestebroer. Qweery werkt niet alleen rechtstreeks voor webwinkeliers als Vitatheek en eerder onder meer Ace Jewelers en Fonq.nl, maar het sluit ook white label overeenkomsten met partijen voor de bouw, de implementatie en het beheer van mobiele webwinkels. Vorige maand sloot Qweer nog een m-commerce pact met Docdata.